Una proposta de creació coreogràfica grupal.
Una obra confeccionada a partir -a través- dels residus d’una dansa pròpia, íntima, servil, que alhora és humil i ambiciosa.
Prenem els patrons de moviment que ens han estat útils durant anys a cadascuna per a les nostres composicions i que ara ens incomoden, ens cansen, ens avorreixen i ens fan mal.
Una trobada de tres dones madures, ballarines, creadores, coreògrafes, mares, residents, resilients, que durant la composició van discórrer, es van emocionar i van debatre sobre concebre, gestar, produir, sostenir, bressolar, ballar, acompanyar i “criar dansa” al nostre territori.
D’aquestes trobades neix aquesta peça.
Aurore Gracient va iniciar els seus estudis de Dansa Clàssica, Jazz i Música a l'École Municipale de Musique, de Art et de Danse el 1976. El 1990 es va incorporar al Conservatoire Jacques Juteau, on va rebre formació en Dansa Clàssica, Folklore Rus i Ucraïnès, i Dansa Contemporània. El 1994, va obtenir el premi de la Fédération Nationale des Écoles et Conservatoires de Musique, de Danse et d'Art Dramatique i el Diploma de grau Elemental i Superior de la Royal Academy de Londres.
Durant la seva carrera, Gracient es va formar amb diversos mestres tant a nivell nacional com internacional, incloent F. Finaert, Nicole Guitton, Redha, James Carlos, Emmanuel Accard, Gigi Calciuleaunu, Victor Rodrigo, Ester Sabaté, Olga Cobos, Peter Milka, Anna Sanchez, Silvia Padovan, Enric Castan i Joe Alegado.
El 1994, va establir la seva residència a Ciutadella de Menorca. El 1996, va fundar l'Escola Municipal de Dansa de Ciutadella, un projecte pedagògic dedicat a la formació en Dansa Clàssica i Contemporània. De 1996 a 2006, va ser directora i professora a l'Escola Municipal de Música i Dansa de Ciutadella. El 2004, va crear l'Associació Cultural Art en Moviment, dedicada a promoure la dansa i les arts escèniques a Menorca. Va organitzar i coordinar jornades de colònies, cursos, tallers i espectacles, així com la celebració del Dia Internacional de la Dansa a l'illa.
Gracient ha participat en diversos programes educatius i projectes socials, incloent-hi programes com Obrint Portes, Illa Escola, Dansa i Música en Família, Sortim al Carrer, Marató de dansa i Eduquem amb l'esport. El 2009, va iniciar un projecte de Dansateràpia per a persones amb discapacitat al centre S'Auba i va promoure la dansa en centres escolars des de l'educació infantil fins al batxillerat. El 2010, va fundar l'associació cultural ASDEDANS.ME (associació cultural de les escoles de dansa de Menorca) amb la col·laboració de totes les escoles de dansa de l'illa. El 2010, va crear la Companyia Juvenil de dansa de ART EN MOVIMENT, oferint i desenvolupant un llenguatge corporal per portar-lo als escenaris.