Pensar i fer des de la ruralitat
Margalida Ramis i convidats / 10h-14h. / Possesió

Coordinades per Margalida Ramis, incidim en la intersecció entre les arts escèniques, la cultura i el territori, com a eines d’anàlisi i intervenció. Connectant pensament i pràctica artística, busquen noves formes de reflexió i diàleg per abordar els reptes socials i culturals, fomentant la col·laboració local i internacional.

Aquesta jornada es desenvoluparà en dos dies. Ens trobarem un dia abans per treballar els conceptes i posar en comú les problemàtiques. El segon dia serà de portes obertes, on es convida a compartir amb agents culturals i públic en general.

Moderat per Margalida Ramis amb la participació d’ Ornella d’Agostino de CAROVANA SMI (Sardenya) i Lassina Koné de FILA NI KÉLÉ – BAMAKO (Malí) .

La jornada anirà seguida d’un dinar. Us convidem a quedar-hi per seguir amb la conversa. 

AGENTS CONVIDADES A LES JORNADES “PENSAR I FER DES DE LA RURALITAT”
LASSINA KONÉ (Malí) L'associació Don Sen Folo treballa des de 2010, històricament al barri de Kalaban Coro a Bamako i avui en dia al municipi rural de Bancoumana, sobre la qüestió de l'accés a la cultura amb el lema que només podem comprar el que coneixem. Estan convençuts que l'Art i la Cultura poden esdevenir els motors econòmics de la societat de demà, per això treballen per fer conèixer i entendre la seva tasca com a artistes a les nostres poblacions. https://www.donsenfolo.com/ ORNELLA D’AGOSTINO (Sardenya) Ballarina i directora, es va formar en dansa, teatre i música, inicialment a Sardenya i posteriorment a França (París) i als Països Baixos. Va estudiar, entre d'altres, amb Carolyn Carlson, Jean Gaudin, Peter Goss, Steve Paxton, Julien Hamilton, Nancy Start Smith, Simon Forti, David Zembrano, Mark Tompkins... El 1989 es va graduar a l'Escola de Noves Tendències en Dansa de Amsterdam, on va iniciar un camí de producció i recerca interdisciplinàries, col·laborant amb directors de cinema, artistes visuals, actors i músics. Directora artística i sòcia fundadora des de 1994 de l’associació Carovana S.M.I. de Cagliari, amb la qual ha dut a terme diversos projectes de cooperació internacional seleccionats per la Comissió Europea sobre diàleg intercultural (2001-2012), el Ministeri de Béns Culturals i Espectacles, la Regió Autònoma, les Províncies i Entitats locals de Sardenya. Carovana SMI produeix "peregrinatges" d'arts escèniques contemporànies que es realitzen no només a Itàlia, sinó que atrauen persones de diverses procedències geogràfiques, generacionals i artístiques. https://www.carovana.org/